De wereldtitel kan Lewis Hamilton bijna niet meer ontgaan. Dit weekend kan de Mercedes-rijder in Mexico de titel pakken, mits rivaal Sebastian Vettel niet wint of als Hamilton als zevende of hoger finisht. Tot de zomer leek echter Vettel de grote favoriet te zijn. Nico Rosberg heeft een verklaring voor deze omslag.

Rosberg laat in de podcast Beyond the Grid weten dat de sleutel tot succes consistentie is. “Dat is waar het om gaat, terwijl Vettel en het team juist het omgekeerde doen. Het leek er lang op Vettel zou winnen, maar dat is volledig de andere kant opgeslagen. Dat is het resultaat van fouten. Dat is niet de manier waarop je Lewis verslaat, want hij maakt geen fouten”, aldus de wereldkampioen van 2016.

Nico Rosberg.

‘Vettel is soms te zelfverzekerd’
Volgens Rosberg kan Vettel niet goed omgaan met de druk. “Hij wil teveel tegelijkertijd en denkt niet na over de lange termijn. Daarnaast is hij soms te zelfverzekerd, waardoor hij niet accepteert dat iemand het soms beter doet. Je moet soms denken: die andere is nu beter, ik neem een stap terug en pak hem later alsnog. Hij kan veel beter dan hij gedaan heeft de afgelopen maanden, want hij is één van de beste coureurs.”

Lees ook: Briatore: ‘De grootste vijand van Vettel is hijzelf’

De schuld moet volgens Rosberg echter ook bij het team van Ferrari worden gezocht, dat niet duidelijk genoeg is geweest met teamorders. “Wat ik raar vind is de race op Suzuka, waar Räikkönen als vijfde eindigde en Vettel als zesde. Waarom hebben ze in godsnaam geen positie gewisseld?”, vraagt Rosberg zich af.

“Hij vecht voor het kampioenschap en heeft elk punt nodig om het kampioenschap in leven te houden. Waarom waren er geen teamorders, na alles wat we van Mercedes hebben gezien? Het zijn twee punten, hij heeft die nodig! Dat is misschien een indicatie van een groter probleem: waarom krijgt hij niet meer steun?”