*

Nieuwe neuzen worden nog lelijker

Redactie

Redactie

26 februari 2014 12:53

Nieuwe neuzen worden nog lelijker
Racepictures

De kans is groot dat de veelbesproken neuzen van de nieuwste generatie Formule 1-auto nog apartere vormen gaan krijgen. Dit meldt het Duitse Auto, Motor und Sport.

Vooral de bijzondere Lotus-neus staat in de aandacht. De Franse renstal koos ervoor om de echte neus, die aan de reglementen van de FIA moet voldoen, iets uit het midden te zetten. Hierdoor wordt er een grotere luchtstroom gecreëerd, wat voor meer downforce zorgt. Om aan de reglementen te voldoen heeft Lotus een ‘dummy-neus’ asymmetrisch op de echte neus geplaatst, wat het nu al bekende plaatje van de ‘vorkneus’ oplevert.

Volgens Auto, Motor und Sport zijn meerdere constructeurs bezig, geïnspireerd door de vorkneus, om ook asymmetrische neuzen te ontwerpen, waarbij de echte neus dus ietwat links of rechts van het midden komt te staan. Andrew Green, technisch directeur van Force India, liet bij de presentatie van de nieuwe bolide al weten dat het team aan het experimenteren is met meerdere neusontwerpen. “De neus die we nu hebben is een tijdelijke. Op dit moment proberen we iedere variant uit die momenteel in omloop is, om te kijken wat het beste werkt,” gaf Green toe.

Mercedes heeft inmiddels laten weten tijdens de laatste test in Bahrein, die morgen van start gaat, met een andere neus te verschijnen. Het is nog onduidelijk of er meerdere teams zijn die tijdens de laatste test een nieuwe neus gaan uitproberen. 

Gerelateerd