New Jersey heeft zich opnieuw aangediend als mogelijke gastheer van een tweede Grand Prix in de Verenigde States, naast de race in Austin die vanaf volgend jaar op de kalender staat.

De burgemeesters van twee buurgemeentes in New Jersey hebben interesse getoond in het organiseren van een Grand Prix. Dat zou al in 2013 kunnen gebeuren. Ze benadrukken dat er geen belastinggeld aan verspild zal worden en dat het juist gezien moet worden als bron van inkomsten.

In een gezamenlijke boodschap stellen Richard Turner, burgemeester van Weehawken, en Felix Roque, burgemeester van West New York: “In deze economisch moeilijk tijd kan een Formule 1-race een positieve impuls geven aan onze gemeenschap. De investeerders verzekeren ons dat onze steden op een financiële bijdrage kunnen rekenen.”

De groep investeerders staat onder leiding van ondernemer en voormalig Le Mans-rijder Leo Hindery Jr. Hij was de oprichter van sportkanaal The YES Network en is nu partner van investeringsfonds InterMedia Partners. Daarnaast is hij actief in de politiek, onder meer als adviseur van president Barack Obama.

Het beoogde stratencircuit ligt dichtbij de Hudson rivier en heeft New York City als achtergrond. Weehawken, ooit de thuisstad van Fred Astaire, kent 12.000 inwoners en West New York telt er 49.000. Het valt dus te bezien of de basis groot genoeg is om de race binnen te halen.

Eerdere plannen om een Grand Prix naar Jersey City en het Monticello-circuit in de staat New York te halen, liepen op niets uit. Bernie Ecclestone ziet een Grand Prix in de regio echter wel zitten. Het evenement zou goed gecombineerd kunnen worden met de race in Canada.