Lotus-coureur Jarno Trulli heeft eindelijk de beschikking over een nieuw stuurbekrachtigingssysteem en dat stemt hem zeer gelukkig: “De auto voelde gelijk een stuk beter aan.”

Trulli moppert al het hele jaar over het gebrek aan feedback dat hij krijgt van zijn bolide, maar een nieuw stuurbekrachtigingssysteem – waar hij lang op heeft moeten wachten – heeft dat probleem nu opgelost: “Gelijk toen ik de pits uitreed, merkte ik al dat de auto veel beter aanvoelde. Ik krijg veel meer feedback en voel me daardoor veel beter thuis in de auto, hetgeen me ook meer vertrouwen geeft.”

“Ik wil iedereen van Lotus dan ook enorm bedanken voor het geduld dat ze met me hebben gehad, en voor het maken van dit nieuwe systeem”, vervolgt de Italiaan, die er niet aan twijfelt nu beter uit de voeten te kunnen met de T128: “Ik kan nu veel meer kleine dingetjes veranderen aan de afstelling van de auto, dus dit was een hele positieve dag voor me.”

Trulli eindigde de ochtend als twintigste, één plek achter teamgenoot Heikki Kovalainen. In de middag draaide Trulli de rollen om en was hij de Fin net te snel af.

Diezelfde Kovalainen blikt ondanks enkele kleine verbeterpuntjes terug op een overwegend positieve dag. “Want ondanks dat ik nog geen goede balans heb weten te vinden, lijkt het erop dat onze updates ons een stukje competitiever hebben gemaakt”, verklaart hij.

“We hebben bovendien veel ronden kunnen rijden, dus ik weet zeker dat het nog wel goed komt met het vinden van de juiste balans en het morgen beter gaat”, besluit Kovalainen.