Afgezien van een hectische start was het ‘business as usual’ vandaag voor Virgin. Timo Glock en Jérôme D’Ambrosio kwamen als zestiende en zeventiende over de finish.

“Een goed resultaat voor ons”, aldus Glock. “Het was een vrij normale race. Ik had een goede openingsronde. De eerste paar bochten waren nogal rommelig, maar nadat iedereen in formatie reed, lag ik voor Jarno Trulli en kon ik hem makkelijk achter me houden.”

Beide Lotussen vielen snel uit, waardoor Virgin weinig meer had om tegen te strijden. “Ik had het daarna relatief makkelijk”, zegt Glock. “Posities winnen zat er niet meer in, dus ik heb niet al te hard aangedrongen. Het enige doel was om de finish te halen.”

D’Ambrosio had meer werk te doen. De Belg verloor wat tijd na de start en kwam achter de HRT van Vitantonio Liuzzi terecht. “Ik had een mooi gevecht met hem en wist hem te passeren”, vertelt D’Ambrosio. “De laatste stint boden mijn banden echter weinig grip. Ik was bang dat ik een extra stop moest maken, maar dat was gelukkig toch niet nodig.”