McLaren is het eerste Formule 1-team dat personeel op verlof stuurt ten gevolge van de coronacrisis. Medewerkers die wel aan het werk willen blijven zullen een loonsverlaging moeten goedkeuren. Om solidair te zijn met het McLaren-personeel stelden Lando Norris en Carlos Sainz zelf voor om ook een deel van hun loon in te leveren.

Door het coronavirus en de vooruitgeschoven zomerbreak ligt het merendeel van de activiteit in de Formule 1 stil. Inkomsten dalen aanzienlijk en dus komt de financiële zekerheid van verschillende teams onder druk te staan. McLaren is het eerste team dat zelf maatregelen neemt om de kosten te verlagen en zo op korte termijn ‘banen te beschermen’.

Lees ook: Dit zijn volgens Button de zes beste F1-coureurs, één coureur zonder wereldtitel op het lijstje

Een van de maatregelen die het team van Zak Brown neemt is een deel van de medewerkers op verlof sturen. Het personeel dat wel aan de slag kan blijven zal een loonsverlaging moeten goedkeuren. Toen het rijdersduo Norris en Sainz die maatregelen te horen kreeg, bood het tweetal vrijwillig aan om hun salaris evenredig met hun collega’s te laten verminderen. Ook het management is akkoord met een salarisverlaging.

“Deze maatregelen zijn gericht op het beschermen van banen voor de korte termijn, om te garanderen dat onze medewerkers weer fulltime aan het werk kunnen als de economie zich herstelt”, meldt het team uit Woking in een statement.

Lees ook: Startnummer 2: Het nummer dat niemand wil (behalve Stoffel Vandoorne)

McLaren-personeel in de paddock in Australië vorige maand. © Motorsport Images