De Nürburgring is met de Formule 1 in gesprek over een mogelijke terugkeer op de racekalender in 2019. Het Duitse circuit organiseerde in 2013 voor het laatst een Grand Prix.

Voor de Grand Prix van Duitsland wordt sinds 2008 een roulatiesysteem gebruikt, maar wegens financiële problemen en een faillissement was de Nürburgring na 2013 niet meer in staat de race te houden.

Hockenheim organiseerde de race, volgens afspraak, wel gewoon in de even jaren 2014 en 2016, maar in 2015 en 2017 was er door het afhaken van de Nürburgring dus geen Grote Prijs van Duitsland.

De Formule 1 keert dit jaar zoals gepland terug naar Hockenheim, terwijl er voor 2019 dus met de Nürburgring – tegenwoordig onder nieuw management – wordt gesproken. Dat verklaart Mirco Markfort, de ceo van het circuit, althans in gesprek met Autosport. “Ik kan bevestigen dat er gesprekken zijn geweest met Liberty Media.”

“We willen de Formule 1 in 2019 graag terug op de Nürburgring”, zegt Markfort, al maakt hij wel een belangrijk voorbehoud: “Dit is alleen mogelijk als we de voor ons belangrijke economische overwegingen en voorwaarden meenemen in de gesprekken.”

Het huidige contract tussen de Formule 1 en Hockenheim loopt na de race van dit jaar af. Voor het verlengen daarvan moet het financiële plaatje ook daar kloppen, zo heeft de uitbater van het circuit van Hockenheim op zijn beurt eveneens aangegeven.