*

‘Nürburgring keert niet terug op F1-kalender’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

19 december 2015 17:13

‘Nürburgring keert niet terug op F1-kalender’
Sutton Images

De Nürburgring keert niet meer terug op de Formule 1-kalender. Dat zegt Formule 1-baas Bernie Ecclestone, die het circuit in de Eiffel liever had behouden.

De Nürburgring organiseerde vanaf 2007 om het jaar de Duitse Grand Prix. Dit jaar kreeg de organisatie het door geldgebrek niet voor elkaar de race te houden. Volgens planning zou de Formule 1 het historische parcours in 2017 weer moeten bezoeken. “Dat gaat denk ik niet gebeuren”, zegt Ecclestone tegen Motorsport Magazin. “We kunnen met zekerheid stellen dat er geen race zal zijn.”

En dat terwijl Ecclestone het circuit toen dat begin 2014 te koop stond, bijna op de kalender had kunnen houden. “Ik wilde de Nürburgring kopen”, vertelt Ecclestone. “Maar ze zeiden dat iemand een bod uit had gebracht dat één of twee miljoen euro hoger was dan dat van mij. Nou, verkoop het dan maar aan diegene, zei ik.”

Stom

De koper was de Duitse investeringsmaatschappij Capricorn. Dat bedrijf kreeg het dus niet voor elkaar de financiële problemen van de Nürburgring op te lossen, tot ergernis van Ecclestone. “Het stomme is dat ze het circuit voor twee miljoen minder konden verkopen aan iemand die ervoor had kunnen zorgen dat er nog honderd jaar geracet zou worden”, meent hij.

“Maar ze zijn er voor een paar centen meer vandoor gegaan”, vervolgt de 85-jarige miljardair. “En wat hebben ze ermee bereikt? Zo zijn we de Nürburgring verloren. Ik vind het teleurstellend en irritant.” In 2016 is Hockenheim weer gastheer van de Grand Prix van Duitsland.

Lees meer over

Ecclestone Nürburgring