*

Nuttige vrijdag voor Toro Rosso

Daan de Geus

Daan de Geus

15 april 2011 10:28

Nuttige vrijdag voor Toro Rosso
Formule1

Scuderia Toro Rosso kan op een weinig enerverende maar wel vrij nuttige vrijdag terugblikken. Het drietal rijders dat in actie kwam heeft genoeg data verzameld voor de rest van het weekend.

Sébastien Buemi mocht tijdens beide trainingen in actie komen, terwijl teamgenoot Jaime Alguersuari zijn STR6 in de ochtend aan derde man Daniel Ricciardo moest afstaan.

Ricciardo deed het, met een zestiende tijd, wederom niet onaardig, al had er volgens de Australiër zelf meer in gezeten: “Ik kreeg met een klein probleem te maken toen ik tijdens mijn laatste run op zoek ging naar een snellere tijd”, verklaart hij.

De Red Bull-protegé denkt desondanks dat hij een steentje heeft kunnen bijdragen in de voorbereiding op de rest van het weekend. “De balans van de auto leek me in orde en de bandenslijtage is lager dan in Maleisië, dus ik denk dat Sébastien en Jaime een prima zaterdag en zondag kunnen hebben.”

Vaste rijder Alguersuari, die ook de indruk heeft dat hij sneller had kunnen zijn, geeft een soortgelijke terugblik: “Ik had wat last van verkeer tijdens mijn snelle run, maar de auto voelde wel gelijk goed aan qua balans, al is er nog wel ruimte voor verbetering en moeten we ons er op concentreren het in de kwalificatie weer een stapje beter te doen.”

Ook Buemi laat zoals wel vaker optekenen dat de vrije trainingen hem genoeg aanknopingspunten gegeven hebben voor later in het weekend. “We hebben veel van onze taken kunnen doen en een productieve tijd gehad”, zegt de coureur die de tiende en dertiende tijd reed.

“Het is moeilijk om onze snelheid exact in te schatten, al lijkt Force India ons voorbij te zijn. Gelukkig hebben we echter genoeg data verzameld en nog wel wat tijd beschikbaar om de auto sneller te maken.”