Formule 2-coureur Nyck de Vries heeft een test afgelegd namens het Mercedes EQ Formule E-team. De kampioenschapsleider in de opstapklasse zou getest hebben voor het nieuwe Formule E-team van Mercedes, en krijgt binnenkort de kans om nog een keer te testen. Eerder maakte De Vries al bekend dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 2.

”Het klopt dat Nyck al voor ons getest heeft en hij zal, net als de andere coureurs, een mogelijkheid krijgen om nog een keer te testen”, zegt de teambaas van het Mercedes EQ Formule E-team, Ian James, tegen e-racing365.

”Er is nog geen definitief besluit genomen, dus we evalueren verschillende opties voor onze line-up voor seizoen zes van het Formule E-kampioenschap”, aldus James.

De Vries – die desgevraagd zegt niet te kunnen reageren op de berichtgeving van e-racing365 – is de vijfde coureur die voor het nieuwe team van Mercedes test. Eerder testte oud-Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne al voor de Duitse renstal, net als Esteban Gutiérrez, Gary Paffett en Edoardo Mortara.

‘Laatste Formule 2-seizoen’
De 24-jarige Nyck de Vries leidt momenteel het Formule 2-kampioenschap, maar maakte recentelijk nog bekend dat het zijn laatste seizoen zal zijn in de opstapklasse. ”Dit is absoluut mijn laatste jaar in de Formule 2”, bevestigde de Friese coureur. ”Ik heb dankzij de mensen om me heen de kans gekregen om dit jaar opnieuw in de Formule 2 te rijden, maar ik moet na dit seizoen toch verder gaan kijken.”

De Vries is bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 2, en rijdt ook regelmatig mee met Racing Team Nederland in het World Endurance Championship (WEC). Over zijn plannen voor volgend jaar heeft hij zich nog niet uitgelaten. Volgens e-racing365 is de kans overigens klein dat De Vries als vaste coureur wordt aangesteld bij het Mercedes EQ-team, maar zou een rol als reserve- en testcoureur voor de hand liggender zijn.