Esteban Ocon verhuist het komende seizoen van Manor Racing Team naar Force India. Dat bevestigt Force India voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië.

Ocon wordt bij Force India de teamgenoot van Sergio Pérez. Hij vervangt de naar Renault vertrokken Nico Hülkenberg. Force India spreekt over een contract voor meerdere jaren, maar om hoeveel jaren het precies gaat is vooralsnog onduidelijk.

“Het is een genoegen om Esteban te verwelkomen als onze nieuwe coureur”, aldus Vijay Mallya, teambaas van Force India. “Hij is een uitzonderlijk talent, zoals zijn status als Mercedes-junior aantoont, en er bestaat bij mij geen enkele twijfel dat hij het binnen ons team uitstekend zal doen. We hebben Esteban al meerdere jaren in de gaten gehouden en zijn ontwikkeling in de junior-raceklassen gevolgd, waar hij fantastische resultaten behaalde.”

“Vorig jaar hebben we hem in de auto geplaatst tijdens het testen, en zijn prestaties overtuigden ons dat hij meer dan bekwaam is om naast Sergio te racen”, vervolgt Mallya. “Sahara Force India heeft een lange traditie van investeren in jonge en getalenteerde coureurs. De komst van Esteban zal hernieuwde energie en motivatie brengen voor iedereen in het team.”

Esteban Ocon reed in 2014 nog samen met Verstappen in de Formule 3, waar hij in datzelfde jaar kampioen wist te worden. In 2015 kwam hij uit in de GP3, alvorens gedurende dit seizoen het stoeltje bij Manor Racing Team over te nemen van Rio Haryanto. Ocon is tevens een Mercedes-protegé, tezamen met Pascal Wehrlein. Tot op heden leek Wehrlein de toekomstige gegadigde bij het team van Mercedes, maar met deze overstap van Esteban Ocon lijkt het erop dat de rollen zijn omgedraaid.