Een verrassing is het niet, maar eindelijk is het officieel: Lance Stroll rijdt in 2019 voor Racing Point Force India. De Canadees testte eerder deze week al voor Force India en wordt de nieuwe teamgenoot van Sergio Pérez.

Het was slechts een kwestie van tijd nadat Stroll senior en consorten Force India overnamen: Lance Stroll maakt in 2019 de overstap naar het team. Na twee jaar bij Williams, waarin Stroll 46 punten scoorde en één keer op het podium stond, verkast hij naar Force India. Daar heeft hij een meerjarige deal getekend.

Stroll kwam deze week bij de bandentest in Abu Dhabi voor het eerst in actie bij Force India.

“Dit is het begin van een heel spannend hoofdstuk in mijn Formule 1-carrière”, aldus Stroll (20). “Ik kijk ernaar uit om met een succesvol team te werken dat een geweldige cultuur heeft. Het is een nieuwe uitdaging, ik vind het leuk om deze nieuwe kans aan te gaan.”

‘Veel potentie’
“Ik ben blij dat we eindelijk kunnen bevestigen dat Lance volgend jaar met Sergio racet”, vertelt teambaas Otmar Szafnauer. “We hebben een mooie line-up met de perfecte mix tussen jeugd, talent en ervaring. Lance is pas twintig en heeft al twee jaar Formule 1-ervaring, evenals een podium en een start op de eerste rij. We zien enorm veel potentie in Lance en geloven dat we een omgeving kunnen creëren waarin hij kan bloeien.”

“Ons team heeft veel succes gehad met het ontwikkelen van jonge en getalenteerde coureurs”, vervolgt Szafnauer. “We kijken uit naar het begin van dit hoofdstuk met Lance. Ik wil deze mogelijkheid ook gebruiken om Esteban Ocon te bedanken voor zijn bijdrage aan het team in de afgelopen twee seizoenen, we wensen hem veel succes voor de toekomst.”

Stroll vervangt Ocon bij Force India.