De Formule 1 heeft woensdagochtend officieel bevestigd dat Vietnam vanaf 2020 op de kalender staat. De geruchten over een straatrace in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, deden al weken de ronde.

De Vietnamese Grand Prix is daarmee de eerste toevoeging op de kalender sinds Liberty Media het stokje overnam van Bernie Ecclestone. Een extra race in Azië moet wereldwijd meer publiek aanspreken. Vietnam wordt de vierde Aziatische race naast Singapore, China en Japan. De promoter van Hanoi heeft een meerjarige deal getekend om de Grand Prix te organiseren.

De race vindt in april 2020 voor het eerst plaats. De organisatie heeft dus nog anderhalf jaar om alle faciliteiten te bouwen, want volgens raceleider Charlie Whiting was men daar vorige maand nog nauwelijks aan begonnen. Het circuit wordt 5,565 kilometer lang en loopt door de straten van Hanoi. De baan loopt deels over bestaande weg, deels over nieuw aan te leggen asfalt.

Tekst loopt door onder de foto.

De lay-out van het circuit: lange rechte stukken, maar ook technische secties. Bron: F1.com.

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat Hanoi gastheer wordt van een Grand Prix”, aldus Chase Carey, CEO van de Formule 1. “Sinds we in 2017 betrokken zijn bij deze sport, hebben we gepraat over nieuwe steden om meer mensen aan te spreken met de Formule 1. De Vietnamese Grand Prix is een realisering van die ambitie. We zijn blij om hier in Hanoi te zijn, een prachtige stad met een rijke historie en een mooie toekomst.”

Volgens Carey is Hanoi ‘de perfecte formule’ voor een race. “Ik kijk ernaar uit dat dit een hoogtepunt op de Formule 1-kalender wordt. Ons team zorgt ervoor dat het circuit de coureurs op de proef stelt én dat de fans spektakel krijgen. We kijken er echt naar uit om de Formule 1-auto’s hier door de straten te zien scheuren vanaf 2020.”

https://twitter.com/F1/status/1060079659365220353