Codemasters, de ontwikkelaar van het officiële Formule 1-spel, heeft een eerste trailer met in-game beelden onthuld. De trailer toont de visuele facelift van het spel, begeleid door het officiële F1 themalied, geschreven door componist Brian Tyler. Naast de huidige bolides krijgen ook we ook de Formule 2- en klassieke wagens te zien.

(tekst loopt door onder video)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Codemaster maakt dit jaar voor de tiende keer het officiële Formule 1-spel. “Elk jaar maken we grote vooruitgang. Het spel is zo authentiek en meeslepend mogelijk en met de kwaliteit van de beelden in F1 2019 hebben we de verwachtingen overtroffen,” zegt Lee Mather, F1 Game Director bij Codemasters.

Lees ook: Nieuwe F1 game komt eind juni uit, bevat meer personalisatie voor spelers

F1 2019 komt een stuk eerder uit dan recente spellen uit de reeks: spelers kunnen 28 juni al virtueel instappen en racen met de game die uitkomt voor PS4, Xbox One en PC. De release van de game valt samen met het Formule 1-raceweekend in Oostenrijk.

Het spel bevat alle officiële teams, coureurs en alle 21 circuits van het 2019 seizoen. Dit jaar wordt ook de F2 toegevoegd, waar spelers het Formula 2-kampioenschap van 2018 kunnen voltooien. Daarnaast bevat het spel ook verschillende klassieke F1-bolides.

Lees ook: F1 door de ogen van popfotograaf Andreas Terlaak: “Deze monteur is rock ’n roll”