De geruchten zongen al rond: en het is waar. Olav Mol keert terug bij Sport1. Vanaf volgend seizoen zal Mol weer vanaf locatie verslag doen van de kwalificatie en de race. Ronald van Dam blijft het commentaar verzorgen van de vrije trainingen.

Mol is uiteraard in zijn nopjes met zijn terugkeer. “Ik heb een tweejarige overeenkomst gesloten met Sport1. De onderhandelingen verliepen heel vlot. Sport1 heeft een onderzoek laten doen en goed geluisterd naar wat de liefhebbers willen. Het mooist was geweest als we meteen in 2013 samen hadden kunnen werken, maar nu gaan we alsnog proberen er samen iets mooi van te maken.”

Op locatie

Mol gaat dus weer naar alle races. “Ik zal ook een voorbeschouwing maken vanaf locatie, maar er gaat geen cameraman mee dus we moeten nog kijken naar de exacte invulling daarvan. We kunnen dus niet mega uitpakken. Daar is gewoon geen budget voor. Maar ik vind het heerlijk dat ik weer lekker in de wedstrijd kan duiken en verslag mag doen. Zeker omdat er volgend jaar op technisch vlak veel veranderd is het extra belangrijk dat we er bij zijn.”

De vrije trainingen zullen we vanuit de studio van commentaar worden gegeven. Ronald van Dam zal dat net als dit jaar doen. “Ronald kan dat goed. Hij heeft stapels feitjes paraat en dat is natuurlijk perfect voor tijdens een vrije training. Ik ben meer van het hier en nu. Dus dat er twee verschillende commentatoren met verschillende stijlen tijdens één raceweekend verslag doen, bijt elkaar niet.”

Winterprogrammering

Dat Mol er zin in heeft, is een understatement. “Het moge duidelijk zijn dat ik het gemist heb. De laatste races zat ik met hoofdpijn op de bank. Ik heb er echt zin in om samen met Sport1 er iets moois van te maken. En het mooie is bovendien dat de fans niet tot maart hoeven te wachten. Sport1 komt met een winterprogrammering. Ze zullen elke zondag rond 12 uur een GP-blok gaan uitzenden met portretten van oud-coureurs zoals Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart en Nigel Mansell en daarnaast ook vette races van vroeger herhalen. Het wordt kortom echt heel leuk.”