Lewis Hamilton kan dit weekend op de Nürburgring Michael Schumachers recordaantal van 91 overwinningen evenaren. Ondertussen is Hamilton ook hard op weg om qua titels op gelijke hoogte te komen met Schumachers record van zeven stuks. Ziggo Sport-commentator Olav Mol zet de Brit echter al ‘duidelijk’ boven de Duitser. “En Lewis is nog niet klaar, hè.”

Lees ook: Alonso ziet niet Hamilton maar Schumacher als de beste coureur: ‘Hij was moeilijker te verslaan’

Dat verklaart Mol in zijn tussenrapport voor FORMULE 1 Magazine, waarin kampioenschapsleider Hamilton uiteraard op een plekje in zijn top-5 kan rekenen. “Lewis rijdt dit jaar bijna foutloos. Opnieuw. Dat is toch ongelofelijk?”, toont Mol zich onder de indruk.

“Lewis staat wel onder druk van Valtteri Bottas, maar die redt het gewoon niet. Hoe raar het ook klinkt, Hamilton wordt misschien wel onderschat”, stelt Mol zelfs, “want doe het elke keer maar even, hè. Hij doet het wél, en Bottas in dezelfde auto net niet. Ik denk dat het in puur talent zit.”

Lees ook: Horner: ‘Mercedes trekt Hamilton voor, dat is wel duidelijk’

Mol twijfelt er niet aan dat Hamilton dit jaar Schumachers record van zeven titels evenaart.

Boven Schumacher

Mol twijfelt er niet aan dat Hamilton – zijn WK-voorsprong op Bottas is 44 punten – dit jaar titel nummer zeven pakt. Dat brengt Hamilton dan op gelijke hoogte met recordkampioen Schumacher, maar Mol slaat Hamilton hoger aan. “Ik zet Lewis duidelijk boven Schumacher”, zegt hij zelfs.

“Schumacher reed in een periode dat de FIA wat minder controleerde dan tegenwoordig, er een bandenoorlog was en hij duidelijk de betere spullen kreeg. Dan moet je het nog steeds doen en Schumacher was ook goed, maar ik denk dat Lewis boven hem staat. En Lewis is nog niet klaar, hè.”

Olav Mols complete én verrassende top & flop, waarin alle twintig coureurs aan bod komen, is te lezen in de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine. In deze uitgave vind je verder een exclusief interview met Max en Jos Verstappen, een interview met Pierre Gasly en nog veel meer! Nummer 14 van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.