Het is opnieuw onrustig in Bahrein. Zondagavond ontplofte er een auto in de hoofdstad Manama. Samira Rejab, de minister van informatie laat in een verklaring weten dat de Grand Prix dit weekend vooralsnog niet in gevaar komt.

De explosie is opgeëist door een opstandige groep genaamd February 14, genoemd naar de dag van de grote oproer in Bahrein van een aantal jaren geleden. De groep heeft gedreigd met meer acties omtrent het Formule 1-spektakel. Informanten spreken van arrestaties van rebellen rond het Bahrain International Circuit. Deze berichten zijn echter niet officieel bevestigd.

Rejab heeft in een verklaring aangekondigd dat er veel maatregelen zijn genomen om de Grand Prix zo veilig mogelijk te maken. “Er is geen enkele vorm van escalatie. Er is niet meer geweld dan anders.”

Toro Rosso-teambaas Franz Tost ziet ondanks de ontstane commotie geen enkele reden om niet te gaan. “Formule 1 is entertainment. Wij moeten ons niet bemoeien met politiek. Gewoon de race rijden en de politiek aan andere mensen overlaten.”

Het is niet de eerste keer dat er rumoer is in Bahrein is rond de Grand Prix. In 2011 werd de race geannuleerd wegens de onrust in de golfstaat. Onder andere Damon Hill en Mark Webber hadden bij de FIA aangekaart daar niet te willen racen onder de gevaarlijke omstandigheden.

Ook in 2012 was er veel discussie over de race in de woestijn. Bernie Ecclestone besloot de race door te laten gaan. Het leidde tot veel verontwaardigde reacties in de rest van de wereld. De race verliep echter zonder incidenten.