Behalve dat het Fernando Alonso en Sebastian Vettel op haar verlanglijstje heeft staan, zou McLaren ook interesse hebben in Lewis Hamilton. Dat berichten de Daily Mail en Telegraph.

Hamilton is een product van McLarens opleidingsprogramma en reed van 2007 t/m 2012 voor het team uit Woking. Hij won in die periode één titel voor de formatie, in 2008, maar de latere jaren van zijn verblijf bij de renstal verliepen niet altijd even makkelijk.

Hamilton had in 2011 een dip, terwijl hij daarna in 2012 goed in vorm was, maar McLaren veel met organisatorische en technische problemen te maken had, waardoor hij ondanks vier zeges en drie verdere podiumplekken geen serieuze gooi naar de titel kon doen.

Na weer een uitvalbeurt, in Singapore, vanuit leidende positie, maakte Hamilton bekend naar Mercedes te vertrekken. Hij vergeleek de transfer met ‘als jongeling uit huis gaan’ en verheugde zich op meer vrijheid en de nieuwe uitdaging bij Mercedes.

Bij Mercedes loopt het vooralsnog lekker. 2013 was een soort tussenjaar bij het team dat al snel alle pijlen op 2014 richtte, en dit jaar inderdaad domineert: het heeft zeven van de acht races gewonnen en Hamilton vecht met teamgenoot Nico Rosberg om de titel.

McLaren is ondertussen in een dal terechtgekomen, maar hoopt en verwacht daar in 2015 met hulp van de dan haar rentree makende motorleverancier en technische partner Honda uit te klimmen.

Honda heeft er naar verluidt echter op aangedrongen dat McLaren een ‘wereldtopper’ strikt, met als gevolg dat het team volgens recente geruchten met Fernando Alonso en Sebastian Vettel heeft gesproken, terwijl ook Hamilton op het verlanglijstje zou staan.

Volgens de Daily Mail en Telegraph heeft McLaren ‘voorzichtig een lijntje uitgegooid naar Hamilton’, maar is het maar de vraag of de Engelsman toehapt nu het zo goed gaat bij Mercedes, tenzij McLaren zéér overtuigende plannen heeft voor het Honda-tijdperk.

McLaren zou Hamilton volgens beide Britse kranten realistisch gezien dan ook alleen kunnen strikken als het serieus misloopt tussen Rosberg en Hamilton, Rosberg de titelstrijd in zijn voordeel beslist en dit ‘zware littekens achterlaat’ bij Hamilton.

Een verdere bijkomstigheid is dat Hamilton een tot en met eind 2016 doorlopend contract heeft, dus zelfs al zou hij naar McLaren – Honda willen, dan is het niet zomaar gezegd dat het van een overstap komt.

Hamilton heeft recentelijk bovendien laten optekenen niet weg te willen bij Mercedes, ook al heeft hij de combinatie van McLaren met Honda altijd zeer interessant gevonden, aangezien zijn jeugdheld Ayrton Senna grote successen boekte met McLaren – Honda.