Kartwedstrijden tussen internationale topcoureurs zijn weer ouderwets populair. Naast evenementen van Felipe Massa in Brazilië en Jaime Alguersuari in Barcelona wordt ook in het Parijse Bercy-stadion weer op topniveau gekart.

In de jaren negentig stonden de kartraces in Bercy hoog aangeschreven. Grote namen als Michael Schumacher, Alain Prost en Ayrton Senna gingen er de strijd aan met opkomende sterren als Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Jenson Button en Lewis Hamilton. De laatste jaren was het wat stil in Paris-Bercy, maar op 10 en 11 december keert het evenement terug.

In de tot kartbaan omgetoverde sport- en concerthal blijft het echter stil, want uniek aan het evenement is dat wordt gereden op volledig elektrische karts. Deze worden speciaal voor Paris-Bercy geprepareerd door Sodikart.

Het deelnemersveld bestaat voornamelijk uit Franse coureurs, maar ook Jérôme D’Ambrosio en Karun Chandhok hebben hun komst toegezegd. Zij moeten de eer van de Formule 1 hoog houden te midden van lokale helden als Sébastien Bourdais, Sébastien Loeb, Sébastien Ogier, Romain Grosjean en Jean-Eric Vergne. Ook David Coulthard en Kimi Räikkönen zijn van de partij.