Force India heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste trainingsdag in Zuid-Korea, waar ook James Calado weer even in actie kwam.

Calado reed de eerste vrije training in de auto van Paul di Resta. Hij bleef op de achttiende plaats steken. “Het was een nieuw circuit voor mij en het bleek lastig te leren”, zegt de Engelsman. “Met name de laatste sector vormt een grote uitdaging.”

De derde man van Force India had de taak meegekregen om met veel brandstof aan boord te rijden. “Dat was voor mij ook de eerste keer”, verklaart hij. “Maar tegen het eind van de sessie voelde ik me op mijn gemak. De slijtage was behoorlijk hoog, maar ik tevreden met hoe de dag is verlopen.”

Di Resta nam het stuur ‘s middags weer over en had er weinig last van dat hij de ochtendtraining had gemist. “Het was een succesvolle sessie, vanaf de eerste run ging het lekker”, zegt de Schot. “Het tempo tijdens de lange runs ziet er goed uit ten opzichte van de concurrentie. Dat is bemoedigend. We moeten nu ons tempo over één vliegende ronde zien te verbeteren.”

Ook Adrian Sutil kende een goede dag. “Ik vind dit een erg leuk circuit en de omstandigheden waren ideaal”, zegt de Duitser. “We hebben hard gewerkt aan de balans. ‘s Ochtends hadden we onderstuur en ‘s middags overstuur. Dus daar moeten we nog aan werken, maar we lijken er goed voor te staan dit weekend.”