Op donderdag was men bij Marussia nog zeer tevreden met wat het team had laten zien, maar na de kwalificatie is er weinig van die tevredenheid over. Jules Bianchi deed uiteindelijk niet eens mee.

Jules Bianchi viel in Q1 op vanwege het feit dat hij al snel zijn in rook gehulde bolide moest verlaten. De Fransman hoopte tijdens zijn thuisrace toch op zijn minst mee te kunnen doen aan de kwalificatie, maar uit voorzorg vertelde het team hem te stoppen. “Het was ook wel duidelijk dat ik niet heel erg lang door kon rijden met de auto, al weten we nog niet precies waar het probleem vandaan kwam”, aldus Bianchi.

“Ik denk dat we morgen een enerverende race kunnen verwachten. Niet iedereen staat immers waar hij gewend is te staan. We zullen heel geconcentreerd moeten blijven en kijken wat er te halen valt in de voor Monaco zo typische moeilijke omstandigheden.”

Max Chilton

Max Chilton zette in Q1 een tijd neer die goed genoeg was voor de twintigste startplaats. Hij had op meer gehoopt, maar hij weet ook waarom dat er uiteindelijk niet in zat: “Ik heb te snel het uiterste van mijn banden gevergd en aan het eind kon ik dan ook geen potten meer breken. Dat is jammer, want morgen staat ons een lange race te wachten. Ik hoop op een goede, schadevrije start en van daaruit moeten we elke geboden kans zien te benutten.”

John Booth

De teambaas van Marussia wist op voorhand al dat het geen eenvoudige kwalificatie zou gaan worden: “We hadden ons in de derde vrije training vooral gericht op de lange stint, omdat we daar nog niet tevreden over waren. We waren dus niet optimaal voorbereid op de kwalificatie en toen keerde het weer zich ook nog tegen ons. Onze coureurs hadden immers nog nooit op een nat Monaco gereden. Het is ook erg jammer dat Jules daar nu nog steeds niet aan toe is gekomen. We willen dit voor de dag van morgen graag  rechtzetten.”