*

Organisatie Amerikaanse GP blij met nieuwe datum

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 jaar geleden

Organisatie Amerikaanse GP blij met nieuwe datum
Formule1

De organisatoren van de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn blij dat Bernie Ecclestone het evenement van juni naar november wil verschuiven.

“Dat is een datum waarop we eigenlijk al hadden gehoopt”, verklaart promoter Tavo Hellmund. “Dit is een positief signaal dat duidelijk aangeeft dat de Formule 1 de race in Amerika een succes wil maken. Bernie Ecclestone moet rekening houding met allerlei belangen, maar wij zijn in ieder geval zeer dankbaar voor deze gunstige plek op de kalender.”

Niet alleen geeft het de organisatie iets meer tijd om alles in gereedheid te brengen, het is in die tijd van het jaar ook beduidend koeler in Texas. “We willen de fans een geweldig ervaring bieden en de mildere temperaturen maken dat meer waarschijnlijk”, aldus circuitdirecteur Steve Sexton. “Bovendien is de luchtkwaliteit beter dan in de zomermaanden. Dat was ook belangrijk voor de Formule 1-organisatie.”

Enig nadeel is dat de subsidie van de staat Texas niet meer dan een jaar voordat een evenement plaatsvindt, kan worden vrijgegeven. De GP-organisatie voorziet echter geen problemen en gaat ervan uit dat het gewoon kan rekenen op de toegezegde 25 miljoen dollar aan staatssteun.

“We hebben de gevolgen van een eventuele datumwijziging nog niet tot in detail bestudeerd”, zegt Wayne Hollingsworth van het organisatiecomité. “Echter verandert het niets aan het feit dat we in aanmerking komen voor de subsidie, alleen aan de tijdsplanning. Als de nieuwe datum is bevestigd, passen we onze aanvraag aan en zien we de goedkeuring daarvan tegemoet.”

Lees meer over

Austin Kalender