Jolyon Palmer rijdt in 2017 opnieuw voor Renault. Dat wordt door diverse bronnen in de paddock gemeld, al heeft Renault nog geen officiële bevestiging uitgevaardigd. Die wordt de komende dagen verwacht.

De bronnen, onder wie het goed geïnformeerde autosport.com, stellen dat Palmer de strijd om het tweede zitje bij Renault heeft gewonnen van de andere gegadigden. Renault sprak onder andere met Esteban Ocon, Felipe Nasr en Palmers huidige teamgenoot Kevin Magnussen. De keuze zou uiteindelijk op Palmer gevallen zijn, omdat Magnussen in verregaande onderhandelingen is met Haas en Renault graag een van zijn twee coureurs wil aanhouden voor volgend seizoen.

Kortgeleden legde Renault Nico Hülkenberg al vast, waardoor het onvermijdelijk was dat tenminste een van de twee huidige Renault-coureurs het veld moest ruimen. Magnussen zag de bui kennelijk al hangen, gezien zijn gesprekken met Haas, terwijl Ocon naar verwachting binnenkort bevestigd zal worden bij Force India. Nasr blijft hoogstwaarschijnlijk bij Sauber. Daardoor kent de stoelendans een verliezer, namelijk Esteban Gutiérrez, die zij plek moest afstaan aan Magnussen. Voor de Mexicaan is nu alleen nog een plek bij Manor beschikbaar.

Palmer, de GP2-kampioen van 2014, kende een moeizaam begin van zijn debuutjaar. Als dieptepunt noemt de Brit zelf zijn crash in Monaco, waar hij in de eerste ronde al in de vangrails belandde. Daarna ging het gestaag beter, en de laatste races is hij regelmatig zijn teamgenoot de baas. In Maleisië haalde Palmer zijn eerste en tot nu toe enige WK-punt van dit jaar.

De officiële bevestiging van Palmers contractverlenging wordt morgen in Interlagos verwacht.