Het is officieel: Nico Hülkenberg rijdt vanaf het komende seizoen voor Renault. Hülkenberg en Renault hebben hun handtekeningen gezet onder een meerderjarig contract, zo maken de twee partijen bekend.

Eerder vandaag werd al bekend dat de Duitser aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Force India. Het was toen al zo goed als zeker dat Hülkenberg vanaf het komende seizoen voor Renault uit zou komen. Dat is nu door zowel Renault als Hülkenberg bevestigd. Tot wanneer het getekende contract precies duurt is niet duidelijk, maar het gaat om een meerderjarig contract. Naar verluidt zou het gaan om een tweejarig contract, met een optie op een derde jaar.

De voorzitter van Renault Sport Racing, Jérôme Stoll, is verheugd met het nieuws. “Dit seizoen draaide om het leggen van de basis voor toekomstig succes”, aldus Stoll. “Om de volgende stap te maken, hadden we een ervaren coureur nodig die nog steeds hongerig is naar podiums. Nico Hülkenberg vervult die rol perfect, en is een uitstekende aanvulling op wat we willen bereiken.”

Daar houdt de lofzang voor Hülkenberg niet op. “Hij is een zeer getalenteerde, toegewijde en gemotiveerde coureur. Nico zal ervoor zorgen dat we al het harde werk van het huidige seizoen kunnen vertalen naar verbeterde resultaten op het circuit in 2017 en verder. We kijken er naar uit om hem in onze nieuwe auto van 2017 te zien.”

Ook Nico Hülkenberg is zeer blij met deze nieuwe wending in zijn Formule 1-carrière. “Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij Renault Sport Formula One Team in 2017”, aldus de Duitser.

“Renault is altijd een grote speler in de wereld van de motorsport geweest, en het rakelt prachtige herinneringen op. In zijn periode met Renault zorgde Michael Schumacher er niet alleen voor dat Duitsland een F1-natie werd, hij wekte ook mijn enthousiasme voor het racen op. Als onderdeel van de Renault-familie wil ik de auto ontwikkelen en nieuwe succesverhalen schrijven.”

www.sutton-images.com Renault Sport F1 Team pit wall gantry at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Wednesday 14 September 2016.

© Sutton Images

“Het is altijd mijn droom geweest om te werken voor een fabrieksteam. De nieuwe reglementen van de Formule 1 zullen de sport veranderen en ons team een goede mogelijkheid bieden. In de aankomende jaren zal Renault de rol van uitdager spelen, wat volledig past bij mijn benadering van het racen. Ik kan niet wachten om onderdeel van de familie te worden.”

Hülkenberg meent vooralsnog zijn uiterste best te doen om zijn huidige team, Force India, op een mooie manier achter te laten. “Voor de overgebleven races van dit jaar zal ik mijn best doen om de vierde plek in het constructeurskampioenschap te bemachtigen. Dat zou een fantastische prestatie zijn voor het gehele Force India-team. Het grootste succes in zijn historie, en een prachtig einde aan de fantastische tijd die ik daar heb gehad.”

“Ik ben dankbaar dat Force India me de kans heeft gegeven om gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheid.”

Wie de vervanger wordt van Nico Hülkenberg bij Force India is vooralsnog onduidelijk. Sergio Pérez heeft al eerder zijn contract verlengd, waardoor zeker is dat hij zijn toekomst bij het team voort zal zetten. Tevens is nog niet duidelijk wie de nieuwe teamgenoot wordt van Hülkenberg bij Renault, maar de huidige coureurs Kevin Magnussen en Jolyon Palmer zijn twee sterke gegadigden voor het stoeltje.