Jolyon Palmer gaat er volledig vanuit dat hij het seizoen gewoon afmaakt bij Renault. En daarna? “Ik heb nog zeven races om het zo goed mogelijk te doen”, weet de coureur die daarin voor zijn Formule 1-toekomst vecht.

De algemene aanname is dat Toro Rosso’s Carlos Sainz in 2018 het Renault-zitje van Palmer overneemt, waarbij het gerucht de ronde doet dat dit mogelijk nog eerder gebeurt dan dat.

Palmer is vragen over zijn toekomst wel gewend.

Er zou namelijk een mogelijkheid bestaan dat Sainz al met ingang van de Grand Prix van Maleisië, de volgende race na Singapore, al over stapt, maar volgens Palmer gaat dat niet gebeuren.

“Ik heb onder contract en heb nog zeven Grands Prix te gaan”, stelt hij. “Ik zal er zeker nog zijn in Maleisië en zal gewoon racen tot en met de seizoensfinale in Abu Dhabi.”

Dat er weer volop over zijn toekomst wordt gespeculeerd, raakt Palmer niet. Hij is het wel gewend, zegt hij: “Dat gebeurt al sinds vóór ik mijn eerste Grand Prix reed, anderhalf jaar geleden.”

“Het is dus niks nieuws voor me. Ik laat van me aflopen”, vervolgt de Brit. “Ik concentreer me gewoon op mijn werk. Ik heb nog zeven races te gaan om het daarin zo goed mogelijk te doen.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.