Jolyon Palmer is er niet bang voor dat hij in 2016 als coureur voor Renault eerst weer moet inkomen, na zijn jaar aan de zijlijn als testrijder van Lotus.

Palmer heeft nog niet eerder in de Formule 1 geracet, maar was in de jaren voor hij in 2015 als testrijder voor Lotus aan de slag ging natuurlijk wel druk in de weer in allerlei opstapklassen. De Brit heeft na het winnen van de GP2-titel in 2014 echter niet meer geracet, maar denkt niet dat hij veel tijd nodig zal hebben om daar weer aan te wennen. “Want ik denk dat racen iets is dat in je zit of niet”, stelt hij ten overstaan van Autosport.

“We zullen straks in Melbourne wel zien hoe het gaat. Misschien heb ik toch ineens tijd nodig om weer te wennen aan het racen, maar ik hoop van niet. Ik denk overigens sowieso dat racen echt iets is waar je mee geboren wordt, terwijl het in tactisch opzicht benaderen en indelen van een race aangeleerds is. Met dat laatste ben ik ook in 2015 echter volop bezig geweest, doordat ik als testrijder overal bij betrokken was en veel heb geleerd”, legt Palmer uit.

De 24-jarige Brit gaat er dus vanuit dat het wel goed komt, al erkent hij ook dat hij als rookie ‘nog veel te leren’ heeft. “Ik heb bijvoorbeeld nog geen start van een Grand Prix meegemaakt, of een hele raceafstand afgelegd. Ik zal de rest van de winter dan ook veel op de fabriek zijn om te oefenen in de simulator. Het werken met het team is sowieso ook iets dat in de Formule 1 heel anders is dan in de GP2, want in de Formule 1 moet je harder werken, is veel meer aandacht voor details en komt er veel meer druk bij kijken.”

Jolyon Palmer, de zoon van oud-Formule 1-coureur Jonathan Palmer, rijdt volgend seizoen samen met Pastor Maldonado voor Renault. De Franse autofabrikant heeft het team van Lotus eind december overgenomen.