Jolyon Palmer baalt dat het hem weer niet gelukt is het eerste deel van de kwalificatie te overleven. De Renault-coureur veroverde de zeventiende startplek voor de Grand Prix van Spanje.

En dat terwijl het Palmer bijna lukte: met zijn laatste rondje reed hij zich uit de gevarenzone maar op de valreep viel de Brit toch weer terug naar de zeventiende plaats. Het was al de vierde keer op rij dat Palmers kwalificatie strandde in Q1. “Het jammer om er zo dichtbij te komen en dan op het laatste moment toch erbuiten te vallen”, zegt hij.

Toch ziet Palmer ook de positieve kant van de zaak. “De auto is duidelijk verbeterd, hij voelde goed aan”, zegt de coureur, die desalniettemin kritisch blijft. “Er zit nog wel wat meer in de auto. We moeten proberen om morgen in de race wat plekken goed te maken.”

Magnussen maximaliseert
Kevin Magnussen haalde in de andere R.S.16 wel Q2, waar hij de vijftiende startplek veroverde. “We hebben alles uit de auto gehaald, dat hebben we als team prima gedaan”, zegt de Deen. “Meer dan de vijftiende plek zat er vandaag echt niet in.”

In principe dus een goede dag, vindt Magnussen, maar stiekem wil hij meer. “Ik kijk zeker weten uit naar de komende races, waar we ons hopelijk verder kunnen verbeteren.” Maar eerst de race van morgen. Magnussen: “We moeten azen op de mogelijkheden die zich voordoen. Ik wil uit de problemen blijven, en zoveel plekken winnen als mogelijk.”