Sauber-coureur Sergio Pérez weet vrij zeker dat hij er in Canada weer bij is. De Mexicaan crashte hard in de kwalificatie en werd in het ziekenhuis opgenomen, maar is daar inmiddels weer uit ontslagen.

Pérez heeft twee nachten in het ziekenhuis doorgebracht omdat hij een lichte hersenschudding had en de doktoren hem in de gaten wilden houden. Na nader onderzoek is hij eerder vandaag uit het ziekenhuis ontslagen en heeft hij de persafdeling van Sauber al te woord gestaan.

Hoe voel je je?
“Ik voel me in orde. Ik heb nog een beetje pijn aan mijn nek en mijn been, maar dat zit hem in de spieren en is niets om bezorgd om te zijn. Ik voelde me zondag trouwens nog wel een beetje duizelig, maar dat was het ook wel. Ik ben heel blij dat ik gezond ben en kijk er naar uit om zo snel mogelijk weer in de auto te zitten.”
“Ik ben in het ziekenhuis overigens geweldig behandeld, dus ik wil de medische staf erg bedanken, net als iedereen die zich zorgen om mij maakte, zoals de mensen van het team die me hebben bezocht en alle andere bezoekers.”
“Mijn familie heeft me ook bijgestaan. Ik wil daarnaast ook nog mijn dank uitspreken voor alle mooie boodschappen die ik heb ontvangen. Ik waardeer alle steun heel erg en het spijt me dat ik niet persoonlijk op elk bericht heb kunnen reageren. Ik heb namelijk zoveel steunbetuigingen ontvangen, dat de batterij van mijn telefoon al snel leeg was!”

Weet je wat er gebeurde en hoe het tot een ongeluk heeft kunnen komen?
“Ik weet nog dat ik aan Q3 begon en ik weet ook nog het één en ander van het ongeluk, ook al zijn er wel wat dingen die me ontschoten zijn. Ik herinner me namelijk niet alles meer van de klap zelf en wat er direct daarna gebeurde toen de hulpdiensten arriveerden.”
“De oorzaak van het ongeval weet ik echter niet. Mijn engineer vertelde me dat er geen problemen met de auto waren. Ik kan dus alleen maar speculeren, en denk dat ik een beetje van de ideale lijn afweek of precies remde op het moment dat ik over een hobbel reed.”

Denk je dat je op tijd fit bent voor de race in Canada?
“Ja, ik weet vrij zeker dat ik dan weer achter het stuur zit.”

En wat ga je de komende dagen doen?
“Dat is simpel: ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ik er in Canada weer bij kan zijn.”

Heb je zondag trouwens nog naar de race kunnen kijken?
“Ik heb in het ziekenhuis naar de race gekeken. Het was echt enorm jammer dat ik niet mee kon doen, maar ik ben wel heel blij voor het team omdat ze een mooi resultaat hebben geboekt. Ik weet echter zeker dat we binnenkort meer van dat soort prestaties kunnen neerzetten!”

Dit interview is ter beschikking gesteld door de persafdeling van het team van Sauber.