Sergio Pérez heeft Daniel Ricciardo in een gesprek verteld dat hij een Red Bull nodig had voor zijn mislukte inhaalpoging in bocht 1. Pérez wist dat Ricciardo eraan zat te komen en kon al rekenen op een inhaalpoging, maar de Mexicaan zag die poging mislukken: ”Ik vertelde hem dat hij niet meer in de Red Bull rijdt waarmee hij dat soort manoeuvres kon uithalen.”

Ricciardo ging wijd in bocht 1 in ronde 62 nadat hij had geprobeerd om Pérez in te halen. Ricciardo reed in zijn laatste stint op een nieuw setje mediums richting de Mexicaanse thuisheld toe, die op de harde band snelheid aan het verliezen was. Desondanks wist Pérez de Australiër achter zich te houden.

”Ik wist dat hij sterk was op de mediums en hij kwam ook steeds dichterbij”, zegt Pérez tegen Racefans.net. ”Ik wist dat het lastig zou worden om hem achter mij te houden. Ik probeerde mijn banden te sparen en dat heeft me wel geholpen”, aldus de Mexicaanse Racing Point-coureur.

Lees ook: Ricciardo: ‘Ik ben trots op hoe dit team zich heeft herpakt’

Na de inhaalpoging van Ricciardo in bocht 1 wist Pérez direct al dat hij de bocht niet zou gaan redden. ”Ik vertelde hem na afloop van de race dat hij niet meer in de Red Bull rijdt waarmee hij dat soort manoeuvres kon uithalen. Hij zat op de limiet, maar ik remde ook al later dan normaal. Het is goed dat ik hem de ruimte gaf en zo contact vermeden”, aldus Pérez.

Ricciardo zei na afloop dat zijn poging iets te optimistisch was. ”Ik probeerde het dus wel in bocht één, maar misschien was dat van iets te ver terug”, erkent Ricciardo, die desondanks blij is met de vijf punten die Renault uit Mexico meeneemt. ”Een goede dag voor ons, zo, met twee auto’s in de punten.Het is een zware week geweest voor het team (na de diskwalificatie in Japan, red.) dus ik ben trots op hoe ze hun spirit hebben behouden en hoe het team zich hier heeft herpakt.”

Foto: Motorsport Images