Na de diskwalificatie in Japan volgde in Mexico opnieuw een dubbele puntenfinish voor Renault – maar ditmaal mag de Franse fabrieksformatie de punten houden. Daniel Ricciardo stal de show met een rit van de dertiende naar de achtste plek.

De Aussie begon de race – na een frustrerende kwalificatie – van buiten de top tien, maar Renaults beslissing om hem als enige op de harde band te zetten, hielp hem goed naar voren. “Dat vormde eigenlijk de basis voor onze race”, vertelt Ricciardo, die vlak voor zijn late en enige stop als zesde rondreed, maar daarna als achtste weer naar buiten kwam.

Lees ook: Renault gediskwalificeerd voor gebruik illegaal remsysteem in GP van Japan

Ricciardo zat daarbij achter Racing Points Sergio Pérez, de lokale held met wie hij een fel duel aanging, maar die hij uiteindelijk niet wist te kloppen. Tien rondjes voor het eind zat Ricciardo er wel even kort voor, maar dat kwam omdat hij zich verremde en rechtdoor schoot. Na een uitstapje door het gras, kwam hij Pérez niet meer voorbij. “Als ik Pérez had gepakt, had ik meer punten kunnen scoren, maar het lukte me maar niet hem te verschalken.”

“Ik probeerde het dus wel in bocht één, maar misschien was dat van iets te ver terug”, erkent Ricciardo, die desondanks blij is met de vijf punten die Renault uit Mexico meeneemt. “Een goede dag voor ons, zo, met twee auto’s in de punten. Het is een zware week geweest voor het team (na de diskwalificatie in Japan, red.) dus ik ben trots op hoe ze hun spirit hebben behouden en hoe het team zich hier heeft herpakt.”

Lees ook: Vragenvuur Daniel Ricciardo: ‘Ik lig hier niet in een poel van tranen’