Met twee podiumplekken en een vierde plek bij de teams was 2016 een succesjaar voor Force India. Het was geen uitschieter, denkt Sergio Pérez, die veel verwacht van 2017.

Pérez, 27, was degene die de twee podiumplekken scoorde voor Force India, onderweg naar zijn persoonlijk beste eindklassering in een Formule 1-seizoen: zevende.

De Mexicaan staat aan het begin van zijn zevende jaar in de sport, en zijn vierde met Force India. Hij kent het team inmiddels goed en gelooft dat het een mooi seizoen kan worden.

“Ik weet dat de juiste mensen aan deze auto hebben gewerkt”, zegt hij over de woensdag gepresenteerde VJM10. “Ik heb er vertrouwen in. We hadden eind vorig jaar al de op drie na beste auto.”

Over hoeveel podiumplekken in 2017 mogelijk moeten zijn willen Pérez en teameigenaar Vijay Mallya zich niet uitspreken, maar Mallya heeft voor het WK ingezet op de derde plek.

Het is daarbij aan Pérez om, in ieder geval in het begin, de kar te trekken, want zijn nieuwe teamgenoot is de pas twintigjarig Fransman Esteban Ocon, die maar op een half jaar in de Formule 1 kan bogen.

Ocon: “Ik ga er vanuit veel te kunnen leren van het team en Sergio. Hij is een goede en ervaren coureur en heeft hier veel bereikt. Hopelijk sta ik er vanaf de eerste race en kan ik me daarna steeds verbeteren.”

Mallya laat daarbij optekenen overtuigd te zijn van Ocons talent. “Hij heeft al eerder voor ons getest en we hebben hem voor we hem contracteerden in de simulator gezet. Hij heeft indruk op ons gemaakt.”

Pérez, die volgens Mallya de afgelopen jaren ‘briljant heeft gepresteerd’, rekent erop dat Ocon hem flink zal pushen, net zoals zijn vorige teamgenoot Nico Hülkenberg deed.

“Dat is ook alleen maar goed voor het team”, meent Pérez, die grapt dat hij hoopt dat hij Ocon ‘onder controle kan houden’. “Je weet het niet! Maar ik denk dat hij me vanaf de eerste race zal pushen.”

Het is allemaal (nog) gezellig tussen Ocon en Pérez.