Sergio Pérez rekent erop ook in 2016 voor Force India te rijden. Pastor Maldonado zet ondertussen in op een langer verblijf bij Lotus, ook als Renault de formatie uit Enstone overneemt.

Pérez’ teamgenoot Nico Hülkenberg werd afgelopen dinsdag voor 2016 en 2017 bevestigd door Force India, maar over de toekomst van Pérez werd in de persverklaring van het team met geen woord gerept. In Monza vertelt Pérez ten overstaan van de verzamelde Formule 1-pers echter dat zijn aanblijven zo goed als zeker is. “Ik reken erop dat ik binnenkort hetzelfde kan melden.”

“Ik heb een contract met Force India, maar zoals bekend staan er ook een aantal sponsoren achter me en we willen de aankondiging gezamenlijk doen. Ik verwacht dat het daar spoedig van komt, hopelijk al voor de race in Singapore”, verkondigt de coureur die zegt ‘niet verder te kijken’ dan Force India: “Ik heb hier zoals gezegd een contract en het heeft mijn prioriteit om hier te blijven.”

Net als Hülkenberg kijkt ook Pérez daarbij verder dan alleen 2016. Ook de Mexicaan ziet namelijk perspectief bij Force India. “Het gaat de goede kant op met het team en ik ken de toekomstplannen die ze hebben”, aldus Pérez, die mede daarom ‘graag wil blijven’.

Maldonado
Wie ook op een langer verblijf bij zijn huidige team hoopt, is Pastor Maldonado, al is het maar de vraag of zijn team Lotus nog lang als zodanig door het leven gaat. Renault wil de formatie immers overnemen en een akkoord schijnt dichtbij te zijn, al verandert dat volgens Maldonado niks aan zijn situatie: “Mijn contract met dit team loopt tot en met eind 2016 door, dus ook als Renault het koopt, zou het goed moeten zitten.”

“Ik hoor verder veel geruchten, maar op het moment is er nog niks rond”, vervolgt Maldonado, die echter denkt dat het goed voor de renstal uit Enstone zou zijn als Renault deze zou overnemen. “Ik wens het beste voor dit team, dus Renault is wat mij betreft meer dan welkom.”

Mocht Renault het team echter kopen en toch niet met Maldonado verder willen, dan is dat volgens de Venezolaan ‘nou eenmaal zo’. “Zo is het leven. Maar uit niets wat ik heb vernomen, blijkt dat ze van me af willen. In tegendeel, ik heb de indruk dat ze de samenwerking willen vervolgen.”

Net als Pérez spreekt ook Maldonado naar eigen zeggen niet met andere teams. Waar Maldonado nog wel over spreekt, zijn de geruchten dat zijn sponsor PDVSA niet betaalt zolang Maldonado’s aanblijven niet gegarandeerd is: “Daar is niks van waar”, benadrukt hij. “Ik ken de contractuele situatie tussen PDVSA en het team niet, maar er zijn in het verleden nooit betalingsproblemen geweest en ik vertrouw erop dat dit ook in de toekomst niet zo zal zijn.”