Vitaly Petrov heeft zijn excuses al aangeboden voor de kritiek die hij op het team van Renault heeft geleverd, dat deelt zijn manager Oksana Kossatchenko mede.

Petrov liet eerder in niet mis te verstane bewoordingen blijken dat Renault er dit jaar een potje van heeft gemaakt waar het de ontwikkeling van de R31-bolide betreft, terwijl er in zijn ogen ook te vaak gedurende een race dingen misgaan door slechte pitstops of een verkeerde strategie.

De Russische coureur liet daarbij ook gelijk optekenen dat het hem contractueel gezien eigenlijk niet is toegestaan om zich negatief uit te laten over het team, maar dat hij er schoon genoeg van had en zich niet langer stil kon houden.

In gesprek met het persbureau Reuters doet Petrovs manager Kossatchenko nu echter aan damage control: “Het was een emotioneel interview”, zegt ze over het gesprek met Rossiya 2 waarin Petrov – na de Grand Prix van Abu Dhabi – zijn uitspraken deed. “Het was een uitzondering op de regel en Vitaly heeft zijn excuses al aan het team aangeboden. Dit zal nooit meer gebeuren.”

“Het spijt ons echt heel erg dat dit is gebeurd en de teamleiding heeft het al met Vitaly besproken”, benadrukt Kossatchenko verder, waarbij ze doelt op teambaas Eric Boullier en eigenaar Gerard Lopez.

Een reactie vanuit Renault zelf is nog niet gegeven, al is het natuurlijk maar de vraag of het team er verder ruchtbaarheid aan wil geven. Naar verluidt heeft de formatie uit Enstone in ieder geval wel besloten Petrovs contact met de media aan banden te leggen.

Update: Renault-teambaas Eric Boullier heeft de excuses van Petrov geaccepteerd: “Het interview vond direct na de race plaats en Vitaly was boos omdat hij geen punten had gescoord, moe was en een zware race had gehad”, vergoelijkt hij de uitspraken van zijn coureur.

“Coureurs zijn bovendien mensen en geen robots, en Vitaly is – net als elke andere rijder – heel competitief. Als hij bijvoorbeeld op het podium terecht was gekomen, had hij ook weer geklaagd omdat hij de race niet had gewonnen.”

“We behandelen dit incident dan ook als wat het is: een incident. Vitaly heeft zijn excuses aangeboden en een mail gestuurd naar de mensen op de fabriek in Enstone. Wat ons betreft is de kous daarmee af.”