Renault-rijder Vitaly Petrov rekent er op dat het Circuit de Catalunya het toneel zal zijn voor een aantal interessante gevechten, aangezien hij en zijn collega-coureurs de omloop zo goed kennen.

Petrov laat in zijn vooruitblik op het raceweekend blijken dat hijzelf ook geen onbekende is op de in Barcelona gelegen racebaan: “Ik ben er al erg vaak geweest en heb er veel geracet in de Formule 3000 en GP2”, zegt hij. “Ik heb er zelfs een aantal podium in de wacht gesleept.”

De Rus, die uiteraard ook enige Formule 1-tests op het circuit heeft afgewerkt en er vorig jaar – in zijn debuutseizoen – ook al in actie kwam, weet echter dat ook zijn rivalen/collega’s de baan goed kennen: “Het gaat daarom ook een interessant weekend worden”, voorspelt hij. “De rondetijden zullen weinig van elkaar verschillen en ik verwacht dan ook dat er felle duels zullen worden uitgevochten.”

Nick Heidfeld, de ervaren teamgenoot van Petrov, heeft Barcelona sinds zijn Formule 1-debuut in 2000 veelvuldig aangedaan en kent het circuit als zijn broekzak: “Ik heb hier door de jaren heen mooie races meegemaakt”, herinnert hij zich. “Het is een uitdagende baan en het wordt interessant om er weer terug te zijn.”

Dat de 34-jarige Duitser naar het weerzien uitkijkt, komt ook omdat Renault in Spanje weer met een aantal updates aan de start zal verschijnen. “Dat is onderdeel van onze agressieve ontwikkelingsstrategie”, stelt Heidfeld, die niet twijfelt aan het nut van de upgrades: “Onze nieuwe onderdelen zullen ons vooruit helpen”, besluit hij.