Bandenleverancier Pirelli gaat de samenstelling van het rubber voor de F1-banden aanpassen. Mogelijk worden de nieuwe banden al tijdens het weekend van de Grand Prix van Groot-Brittannië (7-9 juli) voor het eerst gebruikt.

Met het oog op de ingrijpende regelwijzigingen van vorig seizoen, besloot Pirelli een ‘conservatieve’ band te ontwikkelen, maar door de enorme sprongen die de teams het afgelopen jaar met name op het gebied van downforce hebben gezet, lijkt die band achterhaald. Zo was de snelste ronde van Max Verstappen in de recente Grand Prix van Miami maar liefst 1,6 seconden sneller dan die van vorig jaar (1:29.708 vs 1:31.361).

Lees ook: Pirelli: ‘Nieuwe 18-inch banden gaan inhalen makkelijker maken’

Met het oog op de updates die de teams voor de komende weken hebben voorzien, vindt Pirelli het de hoogste tijd om nog eens goed naar het rubber te kijken en eventueel een sterkere band te leveren. “We hadden eind vorig jaar een discussie dat de auto’s door de nieuwe regels wat langzamer zouden zijn”, aldus Pirelli-chef Mario Isola in Miami. “Maar ze zijn juist sneller geworden, omdat we een jaar ontwikkeling hebben waarmee we rekening moeten houden.”

Groot-Brittannië

In overleg met de FIA zou nu besloten zijn om de nieuwe banden op (het lastige circuit) Silverstone te laten debuteren. Eerder is gewenst, maar de banden moeten ook nog getest worden. Dat zou tijdens een van de komende Grand Prix-weekends moeten gebeuren, mogelijk in Barcelona.

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt weer in de winkel, met daarin alles over de door Max Verstappen gewonnen GP van Miami. In deze uitgave natuurlijk ook weer volop boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews. Met onder meer:

  • Max Verstappen: balen in Bakoe, meesterlijk in Miami
  • Reportage: Ernest Knoors wekt Arrows uit ’85 tot leven
  • Interview: Pierre Hamelin: de souffleur van Nyck de Vries
  • Reportage: hoe Haas meelift op Amerikaanse F1-gekte
  • Columns Rengers van der Zande & Amber Brantsen
  • Gallery: de allermooiste beelden van Peter van Egmond

Gratis verzending in Nederland!