Bandenleverancier Pirelli vergadert later vandaag over de keuze om de harde compound mee te nemen naar de Grand Prix van Groot-Brittannië. Er was in Barcelona felle kritiek van de coureurs op de harde band.

Tijdens de vrije training in Barcelona bleek de harde band onbruikbaar volgens een aantal coureurs. Bandenleverancier Pirelli gaat daarom nu kijken of het de band wel meeneemt naar de Grand Prix van Groot-Brittannië in juli.

“Volgens de regels moeten we drie compounds selecteren”, zegt Mario Isola van Pirelli tegen Autosport. “Voor Groot-Brittannië is de selectie op dit moment hard, medium en soft. We denken nu dat we daar beter een zachtere band moeten gebruiken. Daarom gaan we kijken of we niet beter kunnen gaan voor medium, soft en super-soft.”

Vanaf de aanstaande Grand Prix van Monaco mogen de teams zelf hun eigen bandensets samenstellen uit de selectie die Pirelli hen biedt. Voor donderdag moeten de teams hun bandenkeuze voor de Grand Prix van Groot-Brittannië doorgeven, maar door de twijfels van leverancier over de harde band wordt deze deadline voorlopig opgeschort.