De organisatie van de Grand Prix van België heeft een streep gezet onder de plannen om te rouleren met een race in Frankrijk. Er is een alternatief voorstel ingediend bij Bernie Ecclestone.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de Grand Prix van Frankrijk zou terugkeren op de kalender. Om de kosten te drukken was het plan om de race af te wisselen met het evenement op Spa-Francorchamps.

De nieuw verkozen president François Hollande staat niet negatief tegenover een Franse Grand Prix, maar weigert daar belastinggeld voor ter beschikking te stellen. Hij ziet meer in een autonoom evenement.

De organisatie van de Grand Prix in België moet dus op zoek naar een andere oplossing om het evenement rendabel te houden. “De situatie is gewijzigd na de verkiezingen in Frankrijk”, verklaart promoter André Maes. “De Fransen zijn niet meer geïnteresseerd in samenwerking met ons en dus hebben we een voorstel ingediend bij Bernie Ecclestone.”

Maes wil echter niet ingaan op de inhoud van dat voorstel, maar het bevat ongetwijfeld een verzoek om de bijdrag van de organisatie te verlagen. Volgens Maes loopt de voorverkoop voor de Belgische Grand Prix van dit jaar goed. “We hebben al 35.000 kaarten verkocht en dat zijn er 6.000 meer dan op hetzelfde moment een jaar geleden. Als het zo doorgaat, verwachten we ongeveer 60.000 kaarten te verkopen dit jaar.”