Nigel Melker heeft een weekend dat dramatisch begon op een positieve noot afgesloten met een podiumplaats in de tweede race.

Melker kende problemen met de accu tijdens de kwalificatie. Door een gele vlag op een ongelukig moment kwam hij uiteindelijk niet verder dan de 27e startpositie in een veld van dertig deelnemers.

In de eerste race op zaterdag wist hij zich nog knap op te werken naar de tiende plaats. De tweede race begon aarzelend, maar daarna sloeg de Nederlander toe. Terwijl links en rechts bolides van de baan schoven, hield Melker zijn auto op het rechte pad en noteerde hij snelle rondetijden.

Zijn opmars eindigde op de derde plaats. In de slotronde probeerde Melker nog de plaats van Alexander Sims af te pakken, maar zijn inhaalpoging in de chicane mislukte. “Ik wist dat ik snel was bij de chicane, daar won ik veel tijd op Sims”, vertelt Melker. “Ik zat erachter, ik probeerde het gewoon, toen blokkeerde ik, en moest ik over de escape route, maar ik had de ruimte achter me.”

De winst ging naar de Finse coureur Valtteri Bottas. “Ik ben heel tevreden met mijn derde plaats, al had er meer ingezeten als er minder gele vlaggen waren geweest”, zegt Melker. “Ik wist dat ik hard kon gaan in de regen, maar niet dat het zo snel zou gaan. Ik ging echt als een komeet door het veld. Dit podium is een enorme boost voor mij en het team.”

De andere Nederlandse GP3-coureur kende een slecht eind van zijn weekend. Thomas Hylkema schoot in de slotronde van de race van de baan en knalde hard in de muur. De eerste race was hij als achttiende geëindigd.