De Grand Prix van België zou op 30 augustus achter gesloten deuren kunnen doorgaan. Dat kondigden Elio Di Rupo, Waalse minister-president, en Willy Borsus, Waals minister van Economie, vrijdagmorgen aan. De Belgische Nationale Veiligheidsraad had eerder grote evenementen tot 31 augustus verboden. Zo zou de race op Spa-Francorchamps toch zoals gepland kunnen plaatsvinden.

Op donderdag raakte bekend dat het Ardennencircuit onder strenge voorwaarden opnieuw de deuren mag openen. In het persbericht waarin de gedeeltelijke opening van het circuit wordt aangekondigd, wordt ook duidelijk dat de Belgische Grand Prix op 30 augustus achter gesloten deuren kan plaatsvinden.

Lees ook: F1-kalender in coronacrisis: Spa-Francorchamps opent opnieuw de deuren

Die beslissing werd genomen door een overlegcommissie die wordt bijgestaan door experts die in België de afbouw van de coronamaatregelen bepalen. Dat meldt Sporza.

Eerder deze week ontvingen F2- en F3-teams al een conceptkalender voor 2020. Ook op die kalender stond het weekend in Spa eind augustus ingepland. Het lijkt er dus op dat de Belgische GP op oorspronkelijke datum kan doorgaan, zij het zonder publiek. Voor de bevestiging daarvan is het echter wachten op een bericht van de Formule 1 en Liberty Media.

Lees ook: Conceptkalender F2 en F3 bekend, ziet Europese gedeelte F1-seizoen er zo uit?