Tevreden gezichten bij Lotus. De nieuwe achtervleugel van het team lijkt het goed te doen en testcoureur Luiz Razia is in de wolken met zijn uitje voor eigen publiek.

Een mooie dag dus voor Razia, die pas voor de tweede keer een vrije training mocht afwerken en voor het eerst met een Formule 1-auto voor eigen publiek reed.

“Een droom die uitkomt”, is zijn enthousiaste reactie. “Ik ben het team hier heel erg dankbaar voor. Ik voelde me goed thuis in de auto omdat ik vorige week ook al in Abu Dhabi had meegedaan aan de Young Driver Test, en ik ben dan ook gelukkig met hoe het vandaag ging.”

Razia sloot de ochtendtraining als twintigste af, op een seconde achterstand van vaste kracht Heikki Kovalainen, die in de middagsessie op zijn beurt een halve moest prijsgeven op Jarno Trulli, die zijn auto toen weer had teruggekregen van Razia.

Vandaag draaide het voor Kovalainen echter niet om rondetijden, maar om het evalueren van de nieuwe achtervleugel. “En die is duidelijk beter”, concludeert de Fin. “Het is hoopgevend dat we aan het eind van het jaar nog met dit soort doorontwikkelingen komen.”

Ook over zijn dag in het algemeen is Kovalainen tevreden, al denkt hij wel dat er met hard werk nog meer uit de auto gehaald kan worden, hetgeen strookt met de lezing van teamgenoot Trulli: “We moeten de balans nog finetunen en kunnen nog meer winst uit de achtervleugel halen, maar onze update werkt en hopelijk lukt het ons ook om dat morgen in de kwalificatie te bewijzen.”