Manor-coureurs Pascal Wehrlein en Rio Haryanto kijken tevreden terug op de vrije trainingen in China. Zonder noemenswaardige problemen besloten ze de dag op de zeventiende en negentiende plaats.

“De eerste sessie was nogal rommelig met twee rode vlaggen, maar de tweede training ging goed”, blikt Wehrlein terug op zijn dag. “Alles lijkt goed te werken, we hebben geen problemen. Het voornaamste punt is dat de slijtage erg hoog is, vooral linksvoor. Maar daar heeft iedereen last van. We moeten de balans blijven verbeteren, maar tot dusver gaat het goed. We lopen op schema ten opzichte van de vorige race, dus dat stemt me positief.”

Haryanto sluit zich daarbij aan: “Het is goed om te zien dat we weer in hetzelfde groepje zitten als in Bahrein. Morgen zou het kunnen regenen en dat hebben we niet meer gehad sinds de vrijdag in Australië. Dat kan het interessant maken omdat het de boel door elkaar kan schudden. Hopelijk pakt het voor ons dan gunstig uit.”

“Vandaag draaide het om voorbereidingen voor de race en het doorgronden van de banden”, vertelt Haryanto. “Het is goed verlopen. Met name de lange run in de laatste veertig minuten heeft ons veel goede data opgeleverd.”