Narain Karthikeyan heeft geen goede kwalificatie achter de rug. Zijn tijd bleek na de pole-lap van Lewis Hamilton buiten de 107 procent te vallen.

Maar waarschijnlijk vormt dat geen probleem, omdat hij in de derde training wel een tijd noteerde die daar binnen viel. “Tot nu toe is dit een ongelukkig weekend”, vertelde Karthikeyan na afloop. “Vanochtend liep alles soepel maar ’s middags spinde ik in de derde bocht op mijn eerste setje banden. Hierdoor zaten er flat spots op de banden en moest ik naar binnen.”

“Vervolgens ontdekten we wat problemen en besloten we uit veiligheidsoverwegingen, ook voor andere coureurs, binnen te blijven. Ik blijf pech hebben dit weekend. Ik ben teleurgesteld maar ik ga gewoon weer mijn best doen.”

Bij Pedro de la Rosa ging het beter. “Vooral vanmiddag ging het goed. Daar ben ik dus heel blij mee”, aldus de Spanjaard. “Ik reed twee goede kwalificatierondjes, die ons onder de 1:28 bracht. Dat is ons dit weekend niet eerder gelukt. We hebben vooruitgang geboekt en daar gaat het om.”

“Er is, zoals altijd, veel ruimte voor verbetering, maar we zijn op de juiste weg en daar gaat het om. Het wordt geen gemakkelijke race omdat de achterbanden snel slijten. Hopelijk starten we goed, bieden we de Marussia’s tegenstand en finishen we de race.”