*

Puntenreeks Kvyat ten einde

Eelco den Boer

Eelco den Boer

5 jaar geleden

Puntenreeks Kvyat ten einde
Racepictures

Voor het eerst in zijn Formule 1-carrière heeft Daniil Kvyat geen punten overgehouden aan een Grand Prix. Veel scheelde het niet, de Rus eindigde zijn derde race als elfde.

“Het ging helaas niet volgens plan vandaag”, zegt Kvyat. “We kwamen snelheid tekort. Het was frustrerend om voorbij gereden te worden. De start was nogal rommelig en daar verloor ik al een positie. Daarna heb ik alles gegeven, maar het was niet genoeg voor punten. We moeten zorgvuldig onderzoeken wat er mis is gegaan en hopelijk komen we in China weer sterker voor de dag.”

Teamgenoot Jean-Eric Vergne bereikte de eindstreep niet. Ook hij spreekt van een rommelige start. “In bocht acht had ik veel auto’s om me heen”, blikt hij terug op de openingsronde. “Maar waar de anderen slecht de bocht uitkwamen, had ik een mooie lijn aan de buitenkant.”

Even verderop ging het toch nog mis voor de Fransman. “Ik zat naast een Lotus en die drukte me steeds verder naar buiten”, zegt hij. “En toen hij in de gaten kreeg dat ik er toch voorbij ging, gooide hij het gat helemaal dicht. De wielen raakten elkaar en ik stuiterde weg. Daarbij raakten de achtervleugel en wagenvloer dusdanig beschadigd dat het geen zin had verder te gaan.”

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne