Hij is terug van weggeweest. Kimi Räikkönen liet zien dat hij het racen niet is verleerd. De wereldkampioen van 2007 kwalificeerde zich slecht, maar vocht zich naar de zevende plaats in de Australische Grand Prix.

En daar heeft hij zelf van genoten. “Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest. Gisteren maakten we een aantal kostbare foutjes dus de race kon niet slechter gaan dan dat”, aldus de Lotus-coureur. “Ik startte goed maar er was een ongeluk voor mij. Ik verloor wat plaatsen en moest bijna stoppen om het te ontwijken.”

“De race werd er daardoor niet makkelijker op. We hadden de snelheid, maar er was veel verkeer. Al met al hadden we veel hoger kunnen eindigen. De neutralisatie was voor ons niet voordelig. Dit was een verre van ideaal weekend, maar de auto voelt goed en de zevende plaats betekent belangrijke punten.”

Punten die Romain Grosjean misliep. De Fransman vertrok slecht vanaf zijn derde plaats, en werd daarna door Maldonado uit de race getikt. “We hadden vandaag een mooi resultaat kunnen boeken”, aldus de GP2-kampioen van vorig jaar. “Erg frustrerend, want ik wilde erg graag finishen. En hopelijk op het podium.”

“Het positieve is dat de auto goed is. Ik kon de auto’s voor mij bijhouden en alles zag er goed uit. Ik startte niet goed, dus dat ga ik onderzoeken. Maldonado remde in mijn ogen veel te laat. Hierdoor brak rechtsvoor mijn ophanging. Einde verhaal. Het team verdiende meer dan dit. Het circuit in Maleisië behoort tot mijn favorieten dus hopelijk pak ik daar het gehoopte resultaat.”