Dat het nog niet het seizoen van Alfa Romeo is, mag wel duidelijk zijn. Toch blijft Kimi Räikkönen positief over de kansen voor het team, mist ze blijven verbeteren: “Dan weet je het maar nooit.”

Räikkönen was de hoogst geklasseerde coureur met een Ferrari-motor op Spa. Toch is Räikkönen nog niet tevreden met zijn twaalfde plek aldaar. “Spa was niet slecht, maar we kunnen niet blij zijn”, zegt de Fin. “We pakken nog steeds geen punten. We hebben ons wel verbeterd, maar er moet nog genoeg gebeuren. Hogesnelheidsbanen zijn niet onze favoriete circuits op dit moment. We moeten het hebben van circuits waar je meer downforce nodig hebt”, aldus Räikkönen.

Lees ook: Claire Williams treedt terug als teambaas: ‘Frisse start voor de nieuwe eigenaren’

Toch was Räikkönen dichtbij punten op Spa. Waar hij wel punten kan pakken, weet hij niet. “Het kan overal zijn. Zoals ik net zei, moeten we onszelf blijven verbeteren en dan weet je het maar nooit”, zegt Räikkonen.

Lees ook: Di Montezemolo: ‘Ferrari heeft Vettel niet genoeg gesteund’

Hoge verwachtingen heeft Räikkönen in ieder geval niet voor de Italiaanse Grand Prix. “Het is niet de beste baan voor ons, want je hebt hier immers veel vermogen nodig”, legt hij de vinger op de zere plek. “We zijn beter op circuits waar het meer om downforce gaat. We gaan echter ons best doen. We blijven natuurlijk proberen de auto sneller te maken”, besluit hij.

Foto: Motorsport Images