De rechtszaak die de Britse belastingdienst tegen Lotus heeft aangespannen wegens een belastingschuld, is voor de tweede – en laatste – keer uitgesteld door de rechtbank in Londen.

Dat is goed nieuws voor de formatie uit Enstone, want als de noodlijdende renstal de zaak verliest, kan het onder curatele worden geplaatst en dreigt mogelijk zelfs een faillissement.

Bij een eerdere zitting in de zaak kreeg Lotus ook al uitstel, toen na inmenging van Renault. De Franse autofabrikant wil de renstal overnemen, maar een definitieve overeenkomst is er nog niet, mede door gesteggel tussen Renault en Formule 1-baas Bernie Ecclestone over ‘historische uitbetalingen’.

Het Britse gerecht heeft Lotus nu wederom uitstel gegeven. “Voor de laatste keer”, zo werd het team daar nog wel bij gewaarschuwd. De zaak staat nu op de rol voor 28 september, de maandag na de Grand Prix van Japan. De rechtbank heeft hiertoe besloten omdat er ‘genoeg bewijs is’ dat de deal tussen Lotus en Renault voor de 28e rond komt en de schuld dan – of daarvoor – kan worden betaald.