Het team van Red Bull heeft een protest ingediend tegen de derde plaats van Michael Schumacher. Volgens Red Bull heeft de Duitser namelijk geprofiteerd van het gebruiken van DRS onder een gele vlag-situatie.

Schumacher zou – zo stelt Red Bull – tijdens de laatste twee ronden DRS gebrukt hebben in de zone waarin na het ongeluk van Pastor Maldonado en Lewis Hamilton gele vlaggen uithingen, en dit druist volgens het Engels-Oostenrijkse team tegen de regels in.

“Onze coureur Mark Webber heeft ons verteld dat dit het geval was”, vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner aan het Duitse RTL. “Wij hebben deze informatie doorgespeeld naar de wedstrijdleiding en die moeten zich er nu dus over buigen.”

Adviseur Helmut Marko voegt daar in gesprek met het eveneens Duitse Sky nog aan toe dat hij denkt dat er een straf zal volgen voor Schumacher. “Ik moet de euforie om zijn derde plaats helaas temperen, want op de TV-beelden is duidelijk te zien dat hij DRS gebruikt en wij willen uiteraard dat dit vergrijp niet over het hoofd gezien wordt.”

“In Barcelona kreeg onze coureur Sebastian Vettel hier namelijk ook een straf voor”, put Marko uit zijn geheugen. “Hij kreeg toen een drive through, dus wat ons betreft moet Schumacher nu ook gestraft worden en wordt Webber naar de derde plaats gepromoveerd”, zo verwijst hij naar de amper één seconde na Schumacher over de streep gekomen Red Bull-rijder.

Waar men er bij Red Bull dus zeker van is dat er een straf moet en zal volgen voor Schumacher, daar is Mercedes-topman Norbert Haug juist van het tegendeel overtuigd: “Het is niet aan het drag reduction system te danken dat Michael als derde is geëindigd en ik denk verder ook niet dat hij er voordeel van heeft gehad”, stelt hij.

“Webber kan zeggen wat hij wil, maar het is een feit dat Michael gewoon snel onderweg was en zich van de twaalfde naar de derde plaats heeft gevochten, zoals ook aan de rondetijden te zien valt.”