Red Bull en Alpha Tauri vertrekken uit de Formule 1 als de wens om het motorreglement per 2022 te bevriezen niet wordt ingewilligd. Dat meldt het Duitse Auto, Motor und Sport.

Nu Honda kenbaar heeft gemaakt na 2021 uit de Formule 1 te vertrekken, moet Red Bull op zoek gaan naar een oplossing. Voor de hand liggen oplossingen als teruggaan naar Renault of een overstap maken naar Ferrari-motoren, maar Red Bull wil het liefst het Honda-project overnemen.

Lees ook: Marko: ‘Red Bull wil motorplannen eind november rond hebben’

Alleen is dat een dure oplossing en heeft Red Bull niet de middelen om de motor verder te ontwikkelen. Daarom wil Red Bull dat de motoren per 2022 ‘bevroren’ worden. Gebeurt dat niet dan vertrekken ze volgens het Duitse medium uit de Formule 1.

Mercedes staat positief tegenover een bevriezing van het motorreglement en Renault staat er positief tegenover, mits de motoren aan elkaar gewaagd zijn. Maar Ferrari staat er totaal niet positief tegenover. Volgens Ferrari is het geen noodsituatie en is Ferrari zelfs bereid om Red Bull en Alpha Tauri van motoren te voorzien.

Lees ook: Kubica: ‘Weinig mensen beseffen wat Verstappen heeft gepresteerd’

Foto: Motorsport Images