De deal zou volgens de laatste berichten al gedaan zijn, maar Red Bull zelf ontkent dat er al sprake is van een overeenkomst met Porsche. Al bevestigt het dat er ‘positieve gesprekken gevoerd worden’.

Fiftyfifty: dat zou de afspraak zijn tussen automerk Porsche en Red Bull Technology, dat de auto’s en onderdelen maakt voor Red Bull Racing – en waar Red Bulls eigen en nog in aanbouw zijnde Powertrains-afdeling ook onder valt. Porsche zou de helft van Red Bull Technology overnemen, om vervolgens met flinke input en financiën vanuit Duitsland samen motoren te bouwen in het Britse Milton Keynes.

Lees ook: Red Bull en Porsche zijn eruit: ‘Automerk neemt 50 procent belang in F1-team’

Vlag nog niet uit

Volgens een schrijven dat via de Marokkaanse mededingingsautoriteit was uitgelekt, is alles beklonken. In de paddock van de Hungaroring net buiten Boedapest weerspreken Red Bull-kopstukken Helmut Marko en Christian Horner echter dat alles in kannen en kruiken is. “Je mag me nog niet feliciteren”, vertelt Marko het Oostenrijkse dagblad Kleine Zeitung. “Deze berichten zijn voorbarig.”

“We hebben gesprekken gevoerd, maar er zijn nog geen beslissingen genomen”, stelt Marko. Discussiepunt, volgens hem? Vooral het nieuwe motorreglement voor 2026, dat nog officieel afgetikt moet worden en het startpunt voor een samenwerking zou vormen. Ook Horner wijst hier naar. Tegenover The-Race: “De belangrijkste vraag is: wat worden de regels voor 2026?”

“Ik denk dan ook dat het nog een vrij lang proces wordt”, vervolgt Horner, volgens wie dit ‘het eerste stuk van de puzzel is’ en hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de nieuwe motorformule. “Pas dan kunnen we om de tafel en vervolggesprekken hebben met de mensen van Porsche.” Horner erkent dat Porsche ‘aantrekkelijk is’ voor Red Bull. “Al moet elke mogelijke deal wel bij onze filosofie en DNA passen.”

Lees ook: Marko over mogelijke deal met Porsche: ‘Zijn meest aantrekkelijke partner voor een fabrikant’

Begin augustus?

Horner en Marko doen zo dus hun best niet vooruit te lopen op wat volgens vrijwel alle paddockinsiders een kwestie van tijd is: de officiële aankondiging van de samenwerking tussen Red Bull en Porsche waar al meer dan een jaar over wordt gerept. Naar verluidt volgt die mogelijk toch al snel. Het nieuwe motorreglement voor 2026 wordt als het goed is in de eerste weken van augustus officieel bekrachtigd.