Tijdens de rijdersbriefing van gisteren is gesproken over de nieuwe pitstraat en de ingang daarvan. Sebastian Vettel herhaalde zijn standpunt dat de krappe rechterbocht gevaarlijk is.

Vettel is er derhalve voorstander van de maximale snelheid in de pitstraat op zestig kilometer per uur te houden voor de race, in plaats van de geplande verhoging naar honderd kilometer per uur.

Hij krijgt bijval van zijn chef Christian Horner. “Zeker onder regenachtige condities, kan het verraderlijk zijn als de limiet omhoog gaat”, zegt hij. “Natuurlijk is het deel van het circuit en is het voor iedereen gelijk, maar het zou toch goed zijn als er nog eens naar gekeken wordt.”

Toch lijkt de ware reden dat Red Bull protesteert te liggen in het feit dat de omstandigheden niet voor iedereen gelijk zijn. De pitbox van het team ligt namelijk zo dicht tegen het einde van de pitstraat, dat de coureurs niet tot 100 kilometer per uur kunnen accelereren voordat de limiet wordt opgeheven. Dat betekent een tijdsverlies bij iedere pitstop.

Een bron vertelde Formule 1-journalist dat het Red Bull mogelijk een halve seconde per stop kan kosten. De blijkbaar beter geïnformeerde FIA-afgezant Charlie Whiting zegt dat hij gehoord heeft dat het gaat om 0,29 seconde. De FIA heeft vooralsnog geen plannen om tegemoet te komen aan het verzoek van Red Bull.